The challenge was to turn a small, dark, non-functional kitchen into a bright, happy place with space to cook, and room to move around in. Although not part of the client's original plan, the idea of switching one of the windows out for a door, in order to access the adjacent balcony, soon became the main idea. All balconies of this 1950's apartment building had recently been glazed in, so doing so would not noticeably alter the facade. Even so, we had to jump through some legislative hoops in order to set this precedent. Thankfully, we got the permits we needed - that door made all the difference! With the new, easy accessibility from the kitchen, the apartment essentially got an extra room, which is now in constant use. And, I hear reports that many neighbors are now following suit. :)

 
 

Result

Before